1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Omgeving Amsterdam

Vondelpark

Dicht bij het Piet Hein Hotel vindt u het Vondelpark, een van de grootste en meest bekende park van Nederland. In 1864 werd er een comité opgesteld door een groep Amsterdammers, met het doel om een openbaar park te creëren in Amsterdam. Samen heeft deze groep 8 hectare gekocht, vervolgens is het park helemaal ontworpen door architect Jan David Zocher. Het park werd in 1867 vernoemd naar de Nederlandse dichter Joost van den Vondel. In de zomer maanden zijn er verschillende voorstellingen te bewonderen in het park. Geniet van een mooie voorstelling, of een heerlijke wandeling!

De 9 straatjes

In het centrum van Amsterdam bevinden zich de “9 straatjes”. 9 pittoreske, schilderachtige straatjes in de grachtengordel van Amsterdam. In deze straatjes voeren handel, ambacht en cultuur al jaren de boventoon. Tegenwoordig is dit wijkje gevuld met monumentale winkelpanden, hier ervaart u een stukje eeuwenoude architectuur van de Amsterdamse grachtengordel.

Albert Cuyp Markt

Een van de favoriete markten van de locals, studenten en toeristen is de Albert Cuyp Markt. De markt uit 1905 biedt verschillende culturen en combineert heerlijk eten, geweldige mensen en gezelligheid. Met 260 kraampjes is de Albert Cuyp Markt een van de grootste markten in Europa. De markt is volledig geïnspireerd door de historie en mensen en te vinden in “de Pijp”. Maak uw verblijf compleet met een lekkere verse haring of stroopwafel! 

PC Hooftstraat

In eerste instantie was de PC Hooftstraat een normale woonstraat, en pas in 1876 kreeg deze inmiddels beroemde winkelstraat zijn naam. De straat werd vernoemd naar historicus, dichter en toneelschrijver; Pieter Corneliszoon Hooft. In de jaren 70 werd de vraag naar een luxe winkelstraat steeds groter. Steeds meer luxe winkels verhuisde naar de P.C. Hooftstraat, die zo transformeerde in een chique winkelstraat. Tegenwoordig staat de P.C. Hooftstraat bekend als een mondaine winkelstraat in Amsterdam Oud-Zuid.